Encaustic is een hele oude schilderkunst. Je moet denken aan ca. 600 jaar v.Chr. In het kort verteld: men smolt bijenwas, deed er bepaalde ingrediënten en pigmenten in en de wasverf was gereed voor gebruik. Men gebruikte warme spatels (paletmessen) om de was aan te brengen. Tegenwoordig gebruikt men elektrische warmte bronnen, strijkijzers om de was te smelten.

Encaustic betekent ‘inbranden’. Wat duidt op de warmte die nodig is om de was te smelten en bruikbaar te maken. De was wordt op speciaal papier aangebracht met de verfbout. Door verschillende kleuren en technieken te combineren, kun je prachtige tekeningen maken met de was.
Encaustic kan iedereen. Je hoeft niet perse schildervaardigheden te hebben. Encaustic is een fantastisch medium voor iedereen en op elk niveau, voor hobbyist en kunstenaar.

Het is telkens weer een verrassing wat er van onder de bodem van het strijkijzer verschijnt. Je hebt nauwelijks of geen invloed op wat er op papier komt te staan. Wel kun je door bepaalde bewegingen min of meer vorm geven aan het geheel, maar het leukste is je te laten verrassen in wat er komt.

Bijenwastekenen voor kinderen, jongeren en volwassenen.

Kinderen vinden het ook geweldig om met bijenwas te experimenteren. Het is net toveren.
Een workshop start met minimaal 4 en maximaal 10 personen.

Het is gezellig om met vriendinnen, collega’s, familiedag, kinderfeestje of een vrijgezellen middag met Bijenwastekenen bezig te zijn. Of in combinatie met een klankschalen beleving tekenen / mandala tekenen.

Heb je interesse voor een workshop?
Vraag naar de mogelijkheden van een dagdeel / hele dag. Inclusief lunch of high tea. Neem vrijblijvend contact met me op.