9200000079578960

Intentie avonden

Uitgangspunten van deze avonden

We zijn er als gelijkgestemden om onszelf en elkaar te steunen, precies zoals we nu zijn. Met een groepje van minimaal 6 en max. 8 personen. Acht is het optimale aantal. The Power of Eight.

We beginnen om 20.00 uur tot max. 22.00 uur. Je bent van harte welkom vanaf 19.30 uur.

Je dient je vooraf aan te melden, als je mee wilt doen. Omdat het aantal deelnemers niet te talrijk moet worden. En ik stuur je van tevoren even onze "uitgangspunten".

Ik ben deze avonden gestart naar aanleiding van het boek van Willem de Ridder. Spiegelogie. Ik was zo enthousiast geraakt door het lezen van zijn boek en zijn opzet van "fanclubs" om op de fanclub avonden iets voor elkaar te betekenen door middel van intentie ondersteuning. Willem was ook helemaal verbaasd over de mooie, bijzondere ervaringen die mensen meestal hadden. Soms niet meteen, maar in de loop van de tijd bleek dat het veel mensen heel erg goed deed en dat ze zich enorm gesteund voelden door het Universum en door de ander. Blijkbaar als je de ander ondersteund door liefdevolle energie te sturen, help je ook jezelf. De wet van de wederkerigheid. En dat de uitgesproken intenties ook echt uitkwamen, dat frappeerde hem enorm. En zo kwamen twee zaken samen, want ik werd zelf ernstig ziek in november 2017 en het zag er op dat moment beroerd voor me uit. Het ziekteproces ging erg snel. In die fase was ik het boek van Lynn Mctaggert aan het lezen; het intentie experiment. Het Veld had ik eerder al twee keer gelezen van Lynn. Zij heeft heel veel onderzoek/experimenten gedaan naar de kracht van bidden of samen onze energie bundelen vanuit ons hart naar een bepaald object of doel. En dat leverde tot haar verbazing wonderlijke resultaten op. Terwijl Lynn niet in wonderen geloofde, zei ze altijd.

Zo begon ze experimenten met groepen te doen. Bij workshops besloot ze bij voorkeur kleine groepjes te formeren, van acht mensen - Power of Eight-groepen - te vormen en hun te vragen om een helende intentie naar een van de groepsleden te sturen. Totdat mensen met al lang bestaande aandoeningen een bijna wonderbaarlijke, spontane genezing rapporteerden.

Op een gegeven moment moest Lynn wel toegeven dat het ondervinden van de groepsintentie zelf een soort spiegeleffect (waar Willem de Ridder ook over schrijft) opleverde dat grote veranderingen teweegbracht bij mensen. Het persoonlijke bewustzijn veranderde, een gevoel van isolement en individualiteit verdween en de leden van de groep raakten in een toestand van extatische eenheid. En dit bleek op zijn beurt zo'n sterke en leven veranderende kracht te zijn dat daardoor individuele wonderen konden plaatsvinden. En daar kwam geen sjamaan of goeroe aan te pas. Er was geen sprake van een ingewikkeld genezingsproces. In feite was er geen ervaring voor nodig.

Wat het proces op gang bracht was gewoon het bij elkaar brengen van deze mensen in een groep. En de helende kracht die de mens bezit. Die kracht wordt ironisch genoeg ontketend op het moment dat de mens ophoudt met over zichzelf te denken. Geschreven door Lynn Mctaggert.  

Gedachtekracht

De geest is sterker dan de ziekte.

De deelnemers houden elkaars handen vast of verbinden zich met de persoon die de intentie uitspreekt. Dit is belangrijk om het lichamelijke contact niet te verbreken. En specifiek zijn in het uitspreken van de intentie. Samen met een ademhalingsoefening, visualisatie en een oefening in mededogen. Zodat iedereen in een actieve, zuivere toestand kan komen. 

In tegenstelling tot het bidden van de nonnen, monniken en soefi's waarbij een uur lang monotoon zingen of contemplatie nodig is om in die toestand te raken, heeft dit proces geen voorbereiding nodig of jaren van toegewijde beoefening. Klaarblijkelijk is het in groepsverband menslievende en helende gedachten sturen de snelste weg naar het wonderbaarlijke. Aldus het onderzoek van Lynn Mctaggert.

In de fase van mijn ziekteproces was ikzelf op dat moment nog niet in staat om een "power healing fanclub" op te richten, want die energie had ik toen absoluut niet. Ik kon eigenlijk amper lopen en had genoeg aan mezelf. Tot een  vriendin van mij hier op visite kwam en mijn verzoek aan het Universum om een fanclub op te richten (zonder dat ze dit wist) had ontvangen. Zo mooi werkt dat Universum met ons samen. Als we maar duidelijk zijn in wat we willen dus. Zij had samen met een andere vriend van ons bedacht om zo'n Power healing avond te starten, voor mij. Om mij te ondersteunen. En wel meteen volgende week! Wow, zei ik en ik werd meteen heel erg blij. Dit was mijn wens, zonder dat ik toen nog wist dat ik ernstig ziek was. En het Universum heeft mijn wens ontvangen. Dat op zich vond ik al heel bijzonder. Maar zei ik, ik vind het pracht dat jullie dit voor mij willen doen, maar ik wil niet alleen in de aandacht. Iedereen komt aan bod, net als in de groepsbijeenkomsten van Willem en Lynn. Dat lijkt me prachtig, want zo had ik zelf al bedacht van tevoren. En nu was het werkelijkheid. Ik was zo blij als een kind.

En vanaf dat moment zijn we gestart. En we hadden meteen een hele club gelijkgestemden verzameld, vanuit de Quantum Touch groep. Daar kenden we elkaar al een aantal jaren van. Ik was ontroerd door deze enthousiaste aanmeldingen. En het deed mij zo ontzettend goed. En blijkbaar iedereen! Intussen zijn er elke week 2 avonden waarop we elkaar ondersteunen in onze intenties. En het voelt als een warm bad, thuiskomen. Samen een zijn. Fantastisch.

Het zijn dus wekelijkse bijeenkomsten. Raak je ook enthousiast en wil je graag een keer meedoen met de groep? Laat het mij dan even weten, dan stuur ik van tevoren het een en ander toe. Je bent van harte welkom!